Üzemeltetőknek

Veszteséges a fürdője?

Szolgáltatást bővítene, fejlesztene?

Kérjük, iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy azonnal értesüljön ingyenes szakmai anyagainkról.

Fürdőt, szolgáltatást bővítene, fejlesztene?

Mi megmutatjuk a helyes irányt.

Vállaljuk megvalósulási tanulmányok írását, szakértői segítség biztosítását.

Árajánlatunkért írjon ide: info@magyarfurdokultura.hu

Magyar Fürdőkultúra Kft.

 

Jelenleg elérhő ingyenes anyagaink:

TÖRVÉNYVÁLTOZÁS!!!

A parlament eltörölte az idén bevezetett katasztrófavédelmi hozzájárulást, mivel annak meghatározása sok esetben lehetetlen volt és többletköltséget jelentett volna a fizetésre kötelezetteknek.
A Magyar Közlöny 2012. június 19-i,  74. számában jelent meg a 2012. évi LXXII. törvény a Katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény módosításáról.

A katasztrófavédelmi törvény összes olyan rendelkezését hatályon kívül helyezték, amely összefüggésben áll a katasztrófavédelmi hozzájárulással.

További információt itt kérhet: info@magyarfurdokultura.hu

Magyar Fürdőkultúra Kft.

ISMERETTERJESZTÉS – ÁSVÁNYVIZEK

Ásványvíz fogalma: azokat a vizeket nevezzük Magyarországon ásványvíznek, melyek a földfelszín alatti vízrétegekből természetes úton a felszínre törve, vagy mesterségesen a felszínre szivattyúzva literenként 1000 mg oldott ásványi só tartalmúak. Ásványvíz továbbá az olyan víz, melynek oldott ásványi só tartalma 500-1000 mg között található és még tartalmaz biológiailag hasznos összetevőket bizonyos küszöbérték felett.

Ezek a vizek nem tévesztendők össze az ásványi anyaggal dúsított vizekkel.

Természetes ásványvizeink felhasználhatóak folyadék pótlására, illetve az ásványi anyagok bevitelére. Ezért fontos, hogy milyet, mikor és mennyit fogyasztunk.

Javallatok/ellenjavallatok:

 • Nátriumban gazdag ásványvizek: nem javasolt szívbetegségek és magas vérnyomás esetén.
  • Pl. PÁVAI VAJNA, APENTA, CSERKE KINCSE, MISTRAL, MIRA
 • Jódtartalmú ásványvizek: segíti a szellemi frissességet, a hajnövekedést, az anyagcsere folyamatokat. Egyes pajzsmirigy megbetegedések esetén fogyasztása TILOS!
  • JODICUM, JODAQUA
 • Kalcium tartalmú vizek: csontritkulás megelőzésére alkalmasak.
  • VISEGRÁDI, BALFI, APENTA, THEODORA KÉKKUTI.
 • Fluorid tartalmú vizek: segítenek a fogszuvasodás megelőzésében, védik a csontrendszert.
  • THEODORA KEREKI ÉS KÉKKÚTI, V ISEGRÁDI, APENTA, SALVUS

HAGYOMÁNY ÉS EGÉSZSÉG EGY FORRÁSBÓL…

Váljék egészségükre!

Magyar Fürdőkultúra Kft.

 

Tisztelt Üzemeltető!

Tájékoztatjuk, hogy az elmúlt időszakban az alábbi törvények, kormányrendeletek jelentek meg:

 • 2012. évi XXXI. Törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény és az azzal összefüggő egyes törvények módosításáról, valamint a katasztrófavédelemmel kapcsolatos egyes törvényi rendelkezések módosításáról.
 • A Kormány 74/2012. (IV. 13.) Kormányrendelete a katasztrófavédelmet érintő egyes kormányrendeletek módosításáról
 • A módosított  219/2011. (X. 20.) Kormányrendelet  értelmében nem alkalmazható katasztrófavédelmi bírság azzal szemben, aki az üzemazonosítási adatszolgáltatási kötelezettségének 2012. május 15.-ig eleget tesz.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján az uszodák, vízművek Katasztrófavédelmi hozzájárulás fizetését illetően az alábbi információkat tette közzé a Hatóság:

A Kat. IV. fejezetének hatálya alá tartozó, ivóvízellátással, szennyvíztisztítással foglalkozó üzemeltetők esetében a Kat. 79. § (1) a) alapján minden esetben kell katasztrófavédelmi hozzájárulást fizetni. (Például azok a vízművek, ahol a jelenlévő klór mennyisége meghaladja az 1 tonnát.)

A Kat. 79. § (1) b) szerinti gazdálkodó szervezetek esetében a Kat. 79. § (2) c) pontja alapján a kizárólag közvetlenül lakossági szolgáltatást nyújtó vállalkozások mentességet élveznek a katasztrófavédelmi hozzájárulás fizetése alól. Ez a mentesség azon gazdálkodó szervezetekre érvényesíthető, amelyek kizárólag közhálózatra történő ivóvízellátást, illetve közcsatornáról fogadott szennyvizek tisztítását végzik, függetlenül attól, hogy a fentiekben részletezetett közszolgáltatást gazdasági társaságok is igénybe veszik.

Ez a mentesség nem érvényesíthető azon gazdálkodó szervezetek esetében, amelyek nem, vagy nem kizárólag közszolgáltatást végeznek, hanem például ipari parkok, vállalkozások vagy üzemek részére nyújtanak víziközmű szolgáltatást (erőművi kazántápvíz szolgáltatás, ipariszennyvíz-tisztítás, vízlágyítás stb.).

Kizárólag akkor kell fizetniük az uszodáknak, szállodai üzemeltetésű uszodáknak, fürdőknek, strandoknak, ha a telephelyükön lévő klór 1 tonnát meghaladó mennyisége miatt a Kat. IV. fejezetének hatálya alá tartoznak, egyéb esetben, mivel lakossági szolgáltatatást végeznek, nincs ilyen kötelezettség.

 

További információért kérjük forduljanak hozzánk itt: info@magyarfurdokultura.hu

 

Budapest, 2012. április 20.                                                   Magyar Fürdőkultúra Kft.

 

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu (Iparbiztonság menüpont, Gyakran ismételt kérdések)