Ásványvizek… Mi az? Milyet? Mire?

ISMERETTERJESZTÉS – ÁSVÁNYVIZEK

Ásványvíz fogalma: azokat a vizeket nevezzük Magyarországon ásványvíznek, melyek a földfelszín alatti vízrétegekből természetes úton a felszínre törve, vagy mesterségesen a felszínre szivattyúzva literenként 1000 mg oldott ásványi só tartalmúak. Ásványvíz továbbá az olyan víz, melynek oldott ásványi só tartalma 500-1000 mg között található és még tartalmaz biológiailag hasznos összetevőket bizonyos küszöbérték felett.

Ezek a vizek nem tévesztendők össze az ásványi anyaggal dúsított vizekkel.

Természetes ásványvizeink felhasználhatóak folyadék pótlására, illetve az ásványi anyagok bevitelére. Ezért fontos, hogy milyet, mikor és mennyit fogyasztunk.

Javallatok/ellenjavallatok:

  • Nátriumban gazdag ásványvizek: nem javasolt szívbetegségek és magas vérnyomás esetén.
    • Pl. PÁVAI VAJNA, APENTA, CSERKE KINCSE, MISTRAL, MIRA
  • Jódtartalmú ásványvizek: segíti a szellemi frissességet, a hajnövekedést, az anyagcsere folyamatokat. Egyes pajzsmirigy megbetegedések esetén fogyasztása TILOS!
    • JODICUM, JODAQUA
  • Kalcium tartalmú vizek: csontritkulás megelőzésére alkalmasak.
    • VISEGRÁDI, BALFI, APENTA, THEODORA KÉKKUTI.
  • Fluorid tartalmú vizek: segítenek a fogszuvasodás megelőzésében, védik a csontrendszert.
    • THEODORA KEREKI ÉS KÉKKÚTI, VISEGRÁDI, APENTA, SALVUS 

HAGYOMÁNY ÉS EGÉSZSÉG EGY FORRÁSBÓL…

Váljék egészségükre!

Magyar Fürdőkultúra Kft.

Hozzászólások lezárva.