ISMERETTERJESZTÉS – ÁSVÁNYVIZEK
Ásványvíz fogalma: azokat a vizeket nevezzük Magyarországon ásványvíznek, melyek a földfelszín alatti vízrétegekből természetes úton a felszínre törve, vagy mesterségesen a felszínre szivattyúzva literenként 1000 mg oldott ásványi só tartalmúak. Ásványvíz továbbá az olyan víz, melynek oldott ásványi só tartalma 500-1000 mg között található és még tartalmaz biológiailag hasznos összetevőket bizonyos küszöbérték felett.
Ezek a vizek nem tévesztendők össze az ásványi anyaggal dúsított vizekkel.
Természetes ásványvizeink felhasználhatóak folyadék pótlására, illetve az ásványi anyagok bevitelére. Ezért fontos, hogy milyet, mikor és mennyit fogyasztunk.
Javallatok/ellenjavallatok:
- Nátriumban gazdag ásványvizek: nem javasolt szívbetegségek és magas vérnyomás esetén.
- Pl. PÁVAI VAJNA, APENTA, CSERKE KINCSE, MISTRAL, MIRA
- Jódtartalmú ásványvizek: segíti a szellemi frissességet, a hajnövekedést, az anyagcsere folyamatokat. Egyes pajzsmirigy megbetegedések esetén fogyasztása TILOS!
- JODICUM, JODAQUA
- Kalcium tartalmú vizek: csontritkulás megelőzésére alkalmasak.
- VISEGRÁDI, BALFI, APENTA, THEODORA KÉKKUTI.
- Fluorid tartalmú vizek: segítenek a fogszuvasodás megelőzésében, védik a csontrendszert.
- THEODORA KEREKI ÉS KÉKKÚTI, VISEGRÁDI, APENTA, SALVUS
HAGYOMÁNY ÉS EGÉSZSÉG EGY FORRÁSBÓL…
Váljék egészségükre!
Magyar Fürdőkultúra Kft.